četrtek, 7. junij 2012

Mnenje dijaškega parlamenta


Mnenje dijaškega parlamenta o nameri MIZKŠ o ukinitvi Srednje elektro-računalniške šole Maribor


Na sestanku dijaškega parlamenta, ki je potekal 7. 6. 2012, nam je direktor mag. Ivan Ketiš predstavil namero MIZKŠ o pridružitvi Srednje elektro-računalniške šole Maribor (v nadaljevanju SERŠ) k Tehniškemu šolskemu centru Maribor. Prepričani smo, da boste s tem uničili našo šolo in kvaliteto izobraževanje.

Dijaki ODLOČNO NASPROTUJEMO nameram MIZKŠ.

Dijaki Srednje elektro-računalniške šole čutimo pripadnost šoli – smo SERŠEVCI in SERŠEVCI želimo ostati.

Na SERŠ smo se vpisali, ker že samo ime šole nekaj pomeni. Zato vztrajamo na tem, da prejmemo zaključno spričevalo šole, na katero smo se vpisali. Izobrazba pridobljena na SERŠ-u v javnosti in v gospodarstvu nekaj pomeni, z njo imamo odprte vse možnosti v prihodnje.

Na šoli imamo 70 % vozačev, za katere mislimo, da bi jih lahko takšno združevanje in morebitna kasnejša selitev na Tezno ogrozila in jim onemogočila pridobitev želene izobrazbe. Dijaki smo že dovolj finančno in časovno obremenjeni z enim prevozom. Ljudje, ki živijo in delajo v istem kraju, si ne predstavljajo kaj za dijake in njihove družine pomeni takšna obremenitev.

Ob združevanju velikega števila ljudi in različnih populacij, je nevarnost konfliktnih situacij in nasilništva večja.
Šola nam v tem trenutku nudi kvaliteten pouk in omogoča udeležbo v raznovrstnih dejavnostih, v katerih dosegamo najvišja mesta na državnem in svetovnem nivoju.

Od pridružitve ne vidimo nobene koristi, imamo pa dosti pomislekov in strahov. Vašim obljubam, da se s pridružitvijo nič ne bo spremenilo, NE ZAUPAMO. V letošnjem letu ste nam vzeli splošno subvencionirano malico in štipendije. Očitno smo dijaki šibka točka, ki jo izkoriščate za varčevanje in polnjenje državne blagajne.

DIJAŠKI PARLAMENT JE PROTI VSEM PREDLAGANIM ORGANIZACIJSKIM SPREMEMBAM NA SREDNJI ELEKTRO-RAČUNALNIŠKI ŠOLI MARIBOR, SAJ JE ŠOLA SEDAJ DOBRO ORGANIZIRANA, POUK JE KVALITETEN, ŠOLA NAM NUDI MOŽNOST SODELOVANJA V RAZLIČNIH OBŠOLSKIH DEJAVNOSTIH. TO STALIŠČE SMO PRIPRAVLJENI ZASTOPATI NA VSE MOŽNE NAČINE.



Podpredsednik odbora dijaškega parlamenta
Matej Petek

Član odbora dijaškega parlamenta
Matic Matjašič 

Ni komentarjev:

Objavite komentar